/ Foto: SPUTNIK/Юлия Зырянова
27/05/2022 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медведев о Зеленском: Поремећен је и категоричан до идиотизма

Услови које Зеленски поставља за примирје су у принципу неизводљиви, казао је он

Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да услови које предсједник Украјине Владимир Зеленски поставља за примирје нису изводљиви.

-Услови које Зеленски поставља за примирје су категорични до идиотизма и у принципу неизводљиви-истакао је Медведев на Телеграму, пренио је ТАСС.

Он је казао да предсједник Украјине захтијева да Донбас и Kрим поново украде, као да није свјестан воље њихових становника.

Медведев је рекао и да би савез Њемачке и Пољске који ескалира ситуацију око Украјине имао користи ако би та земља нестала са мапе.

Он је указао на изјаву њемачког канцелара Олафа Шолца да Њемачка неће прихватити мировни споразум који је наметнула Русија, што је исти став који има Украјина.

- Зашто је Шолцу потребна Украјина? Не морате да идете далеко у тражењу одговора. Пољско-пруски савез, који свом снагом ескалира ситуацију и гура поремећеног Зеленског на све катастрофалније изјаве и акције, имао би велику корист ако држава Украјина нестане са мапе- навео је Медведев.

-Биће фабрика без надзора, усјева, рудника угља, стратешког простора и људских ресурса. Сјећам се да је неко већ крајем 1930. године причао на исти начин, на истом језику и са истим жаром. Kако се то завршило, познато је- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:29