/ - SHUTTERSTOCK
21/02/2023 u 15:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: SAD su dobile ono što su zaslužile

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je danas u obraćanju Federalnoj skupštini da Rusija suspenduje učešće u novom START-u, ali da se iz njega ne povlači

Rusija je suspendovala učešće u novom sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja, novom START-u, kao odgovor na antirusku politiku Vašingtona, izjavio je danas zamjenik predsjednika Savjeta za bezbjednost Rusije Dmitrij Medvedev.

-SAD su dobile ono što su zaslužile za svoju glupu antirusku politiku, odnosno suspendovanje novog START-a. Ne možete da se borite protiv Rusije, a da izgleda da se na pitanjima strateške stabilnosti radi kao i obično - napisao je Medvedev na Tviteru na engleskom, prenio je TAS S.

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je danas u obraćanju Federalnoj skupštini da Rusija suspenduje učešće u novom START-u, ali da se iz njega ne povlači. 

Putin je naglasio da Rusija, prije nego što nastavi razgovore o daljim aktivnostima u okviru sporazuma, mora sama da shvati, kako je naveo, "šta traže zemlje NATO-a kao što su Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo" i kako će se uzeti u obzir njihovi strateški arsenali. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:10