Ангела Меркел / - РТС
18/06/2021 u 20:19 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Меркел: ЕУ да одржи диjалог са Русиjом упркос разликама

Русиjа jе за нас велики изазов, али Русиjа jе такође континентални сусјед ЕУ и ми треба да обезбједимо да сви хибридни напади буду заустављени, рекла jе Меркелова

Европска униjа би требало да одржи диjалог са Русиjом упркос великим разликама по питању безбедности и конфликта у Украjини и Сириjи, изjавила jе данас њемачка канцеларка Ангела Меркел уочи разговора са француским предсједником Емануелом Макроном.

– Русиjа jе за нас велики изазов, али Русиjа jе такође континентални сусјед ЕУ и ми треба да обезбједимо да сви хибридни напади буду заустављени – рекла jе Меркелова на заjедничкоj прес конференциjи, пренио jе Роjтерс, пише Блиц.рс.

– Али, са друге стране ми имамо интерес да останемо у диjалогу са Русиjом ако желимо безбједност и стабилност у ЕУ, ма како то тешко било – додала jе она.

Меркелова jе навела да "Вјеруjе да када се и амерички предсједник Џозеф Баjден састане са руским предсједником Владимиром Путином и држи отворен диjалог, онда jе важно и да ми на европскоj страни учинимо исто".

Izdvojeno

26. jul 2021 10:23