/ - KIRIJAKOS MICOTAKIS/ - SHUTTERSTOCK
23/05/2023 u 21:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Micotakis: Nijesam očekivao pobjedu na izborima

Prema procentu osvojenih glasova, ni jedna partija nije mogla da formirati autonomnu vladu, a prema raspoloženju u partijskim redovima, koalicije su bile nemoguće

Lideri tri vodeće partije na nedeljnim izborima u Grčkoj, Nova demokratija, Siriza i PASOK vratili su predsjednici Grčke Katerini Sakelaropuli probne mandate za sastav vlade.

Prema procentu osvojenih glasova, ni jedna partija nije mogla da formirati autonomnu vladu, a prema raspoloženju u partijskim redovima, koalicije su bile nemoguće, penosi portal RTCG.

Mediji javljaju da će se do kraja nedelje formirati tehnička vlada na čijem će čelu biti predsjednik Vrhovnog suda, parlament će položiti zakletvu tokom vikenda i zvanično će se raspisati drugi krug izbora za 25. jun.

Kirijakos Micotakis je u prvom intervjuu za Si-En-En posle ubjedljive pobede kojom je sa duplim brojem glasova porazio Aleksisa Ciprasa priznao da je prošao bolje nego što je očekivao.

.Nastavićemo sa ispunjavanjem obećanja datih biračima: bolji uslovi života, veće plate, mnogo bolji zdravstveni sistem i obrazovanje. kazao je on. 

Kada je riječ o grčko- turskim odnosima, Micotakis je izrazio spremnost da pruži ruku prijateljstva pobjedniku na izborima, da se sačuva pozitivna dinamika u odnosima.

.Osnovni cilj Grčke je razvijanje dobrosusjedskih odnosa i rešavanje problema na osnovama međunarodnog prava-rekao je Micotakis za Si-En-En. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:49