- printskrin / - KIRJAKOS MICOTAKIS
24/01/2023 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Micotakis poslao snažnu poruku Ankari: Grčka spremna da odgovori na svaku agresiju

Prema njegovim riječima, Grčka ne ulazi u dijalog sa nerazumnima, već uvijek ostaje otvorena za vladavinu prava, za logiku, za dobrosusjedske odnose, za potrebu rješavanja razlika na osnovu međunarodnog prava

Grčko nebo je zaštićeno kao nikada ranije, Grčka je ojačala svoje oružane snage i spremna je da odgovori na svaku agresiju, a svaki napad Turske može postati neuredno povlačenje, rekao je premijer Kirjakos Micotakis tokom posjete vazduhoplovnoj bazi Tanagra.

Prema njegovim riječima, Turska može da se "sleti u surovu realnost".

- Na polju otvorenih prijetnji, mi sa odlučnom spremnošću odgovaramo na svaku glasnu agresiju. A oni koji se hvale da mogu "jednom noću iznenada doći", znaju da i sami mogu jedne noći da se probude i slete u surovu realnost. I neka znaju zatim, da što više podižu svoj glas, to više umanjuju svoj autoritet i da svaki njihov juriš može postati neuredno povlačenje pred trouglom međunarodnog prava, našim prosperitetnim vojnim snagama i našim jakim savezima - rekao je grčki premijer.

Prema njegovim riječima, Grčka ne ulazi u dijalog sa nerazumnima, već uvijek ostaje otvorena za vladavinu prava, za logiku, za dobrosusjedske odnose, za potrebu rješavanja razlika na osnovu međunarodnog prava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:50