Извршен напад на позориште / - Фото: Инстаграм, Министарство одбране Украјине
17/03/2022 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар одбране Украјине: Рус који је бомбардовао позориште је чудовиште

Није јасно колико их је преживело напад. Људи су излазили живи из склоништа“, наводи се у краткој изјави коју је бивши шеф Доњецке области објавио на Фејсбуку

Украјински министар одбране Алексиј Резников рекао је у да је Рус који је бомбардовао позориште које се користи као склониште у опкољеном граду Маријупољу - чудовиште.

Резников је у Европском парламенту видео-линком рекао да је пилот бацио бомбу упркос чињеници да је на двије стране зграде великим словима била исписана ријеч „дјеца - пише ЦНН, преноси Н1.

Није јасно колико их је преживело напад. Људи су излазили живи из склоништа“, наводи се у краткој изјави коју је бивши шеф Доњецке области објавио на Фејсбуку.

- Вјероватно сте већ чули да је ово позориште које је погођено пројектилима, позориште у коме се крило 1.200 жена и дјеце. Видите са мапа, из дронова, да су око овог позоришта исписана велика слова ‘дјеца’ да би пилот авиона који је бацао бомбе могао да види ‘дјецу’, а ипак, упркос томе, ово чудовиште је бомбардовало позориште - додао је Резников Европском парламенту

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:02