Застава Израела / - Википедија
28/12/2021 u 07:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар спољних послова Лапид: Израел jе спреман да сам дјелуjе против Ирана

Лапид jе додао да jе Израел представио своjим савезницима "приличну количину објавештаjних података" о иранском нуклеарном програму

Израел jе спреман да дјелуjе сам против Ирана уколико буде неопходно, изjавио jе министар спољних послова Израела Jаир Лапид, уочи почетка осме рунда разговора у Бечу о оживљавању нуклеарног споразума из 2015. године.

- Наравно, преферирамо да радимо све у сарадњи са међународном заjедницом, али ако буде неопходно, дјеловаћемо сами. Бранићемо се сами - рекао jе Лапид, а пренио "Џерузалем пост".

Он jе додао да jе Израел представио своjим савезницима "приличну количину објавештаjних података" о иранском нуклеарном програму.

- Ово нису само мишљења и ставови, већ конкретни обавјештаjни подаци коjи доказуjу да Иран обмањауjе свијет на систематски начин - навео jе Лапид.

Израелски министар наглашава да jе Ирану стало само да се укину санкциjе и да се милиjарде долара слиjу у нуклеарни програм.

- Такође, желе и да се средства усмјераваjу ка Хезболаху, Сириjи, Ираку и терористичкоj мрежи коjу су распоредили широм свијета - рекао jе Лапид.

Иран jе одмах реаговао, оптуживши Израел да саботира преговоре у Бечу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:33