/ - фото: Амбасада Палестине
05/05/2022 u 17:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарства вањских послова Палестине: Осуђујемо одлуку премијера Бенета да понови злочин напада на џамију Ал-Акса

Министарство сматра одлуку израелске владе о даљној јудаизацији џамије Ал-Акса званичном објавом вјерског рата која ће запалити цијели регион, наводе у саопштењу

Министарства вањских послова и исељеника Палестине најоштрије осуђује одлуку екстремистичког премијера Нафталија Бенета да понови злочин напада на џамију Ал-Акса од стране израелских сетлера, и сматра је еклатантним изазовом за међународно право.

- Бенетова одлука да настави агресију исказује његов презир према напорима који воде миру, противљење постојећем историјском правном статус у окупираном Јерусалиму и наметање нове опасне стварности. Министарство сматра одлуку израелске владе о даљној јудаизацији џамије Ал-Акса званичном објавом вјерског рата која ће запалити цијели регион. Министарство потврђује да агресија израелске окупације у Јерусалиму и његове светиње ескалира због међународних дуплих стандард и срамотне равнодушности, укључујући и оклијевање америчке администрације да спроведе своје декламоване ставове и обећања- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:34