Mišel Fajfer / - FOTO: EPA
12/10/2022 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mišel Fajfer davala sekti cijelu zaradu: „Bila sam ispranog mozga“

Glumica, koja je zbog porodice napravila pauzu u karijeri, ne voli da daje intervjue, pa je uvijek izbjegavala gostovanja i izjave, ali bi napravila izuzetak kada bi reditelj od nje tražio da promoviše film

Slavna glumica je govorila o najvećim strahovima od prije više od trideset godina.

Mišel Fajfer je počela da glumi u dvadesetim godinama, bila je na vrhuncu slave osamdesetih i devedesetih, a oduvijek je važila za seks simbol. Osvojila je publiku ulogom Mačke u filmu “Betmen se vraća” iz 1992. godine, a iza sebe ima tri nominacije za Oskara.

Glumica, koja je zbog porodice napravila pauzu u karijeri, ne voli da daje intervjue, pa je uvijek izbjegavala gostovanja i izjave, ali bi napravila izuzetak kada bi reditelj od nje tražio da promoviše film.

Međutim, malo je poznato da je zvijezda „Lica s ožiljkom“, „Fantastične braće Bejker“ i drugih, kao mlada glumica potpala pod uticaj zloglasne sekte.

Naime, na početku svoje glumačke karijere išla je na časove u Los Anđelesu i njome je izmanipulisao misteriozni par koji je vodio metafizički i vegetarijanski kult.

Okupili su ljude i spriječili ih da ih obuzme sjaj Holivuda – konzumacija alkohola, opijata i nikotina. Fajferova je bila pod ogromnim uticajem neobičnog kulta do te mjere da im je davala cijelu svoju mjesečnu zaradu.

Kaže da se plašila da je ne obuzme slava.

„Kada samo se sjetim tog perioda, shvatam koliko mi je bio ispran mozak i na šta sam sve nasjela od straha da ne potpadnem po uticaj slave“, izjavila je ona još 1995. godine.

Kada je imala 22 godine, Mišel se udala za Pitera Hortona, a razveli su se 1990. godine, dvije godine nakon što su prestali da žive zajedno. Kako je Horton tada rekao, za razvod je kriva njihova prevelika posvećenost karijerama.

Prijateljice su joj 1993. godine ugovorile sastanak sa producentom Dejvidom Kelijem, a njih dvoje tada jedva da su razmjenili nekoliko riječi. Međutim, već sledeće nedelje on ju je izveo u bioskop da gledaju „Drakulu“ i tada su počeli da se zabavljaju. Vjenčali su se 13. novembra iste godine.

Mišel i Keli imaju dvoje djece, ćerku Klaudiju i sina Džona. Klaudija, inače, nije njihova biološka ćerka.

Naime, pijre nego što je upoznala sadašnjeg supruga, Mišel je pokrenula proces za usvajanje, te je djevojčica zvanično postala njena ćerka u martu 1993. godine. Sina Džona Henrija rodila je u avgustu 1994. godine.

Mišel Fajfer je do sada odigrala dosta značajnih uloga u nekim kultnim filmovima, a neki od njih su „Briljantin 2“, „Lice sa ožiljkom“, „Vještice iz Istvika“, „Opasne veze“, „Fantastična braća Bejker“, „Frenki i Džoni“, „Povratak Betmena“, „Opasni umovi“, „Jednog lijepog dana“, „Zovem se Sem“, „Zvjezdana prašina“, „Mračne senke“, „Majka“, „Ubistvo u Orijent ekspresu“, „Grdana, zla vila“, „Osvetnici: Kraj igre“ i drugi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:20