Шарл Мишел / - Н1
26/06/2022 u 14:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mišel: Hajde da prekinemo dotok kiseonika za rusku ratnu mašinu

Mišel je, kako prenosi BBC, rekao da je „ruski rat svijet doveo u rizik“, navodeći da je uticao na snabdijevanje hranom i gorivom, cijene i bezbjednost

Nacije G7 dijele iste ciljeve - da prekinu dotok kisenioka za rusku ratnu mašinu, dok se brinu o svojim ekonomijama, kazao je predsednik Evropskog savjeta Šarl Mišel na početku samita sedam industrijski najrazvijenih zemalja svijeta u Bavarskoj u Njemačkoj, prenosi N1.

Mišel je, kako prenosi BBC, rekao da je „ruski rat svijet doveo u rizik“, navodeći da je uticao na snabdijevanje hranom i gorivom, cijene i bezbjednost.

Dodao je da G7 i EU imaju „nepokolebljivo jedinstvo“ u podršci Ukrajini.

EU će nastaviti da obezbjeđuje finansijsku, humanitarnu i političku podršku Ukrajini, kazao je Mišel, ali je posvećena pružanju veće pomoći, i podršci obnovi Ukrajine.

Naveo je i da rat u Ukrajini oblikuje EU, podsjetivši da je status kandidata dat Ukrajini i Moldaviji, a i druge zemlje se nadaju da će ići istim putem.

- Ovaj rat znači da se svijet promijenio od prošlogodišnjeg samita G7 u Kornvolu. Svijet gleda - hajde da donesemo prave odluke i branimo međunarodno pravo - poručio je Mišel.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 19:31