/ -FOTO: FACEBOOK
07/11/2022 u 15:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mnogi će u Meti izgubiti posao: Zakerberg otpušta hiljade zaposlenih

Izvori otkrivaju su da menadžment kompanije planira da saopšti loše vijesti zaposlenima već u srijedu, prenosi Volstrit džurnal

Tehnološka kompanija „*Meta“, matična kompanija društvenih mreža *Fejsbuk i *Instagram, planira da otpusti hiljade zaposlenih, objavio je Volstrit džurnal.

Broj zaposlenih u kompaniji Meta za koji se očekuje da će izgubiti posao mogao bi biti najveći do sada.

Izvori otkrivaju su da menadžment kompanije planira da saopšti loše vijesti zaposlenima već u srijedu, prenosi Volstrit džurnal.

Portparol kompanije Meta nije komentarisao ove navode, ali se pozvao na nedavnu izjavu generalnog direktora Marka Zakerberga o „malom broju oblasti visokog prioriteta za rast“ na koje kompanija planira da se fokusira.

Tada je Zakerberg jasno stavio do znanja da će neki Meta timovi „značajno rasti“, dok će većina drugih „ostati ili će se smanjiti“ tokom sledeće godine.

U međuvremenu, cijena akcija kompanije pala je za više od 70 odsto ove godine.

Rukovodstvo Mete navelo je pogoršanje makroekonomskih trendova kao glavni uzrok, a među faktorima koji negativno utiču na poslovanje, kompanija je navela oštru konkurenciju TikToka i ulaganja od 15 milijardi dolara u platformu virtuelne realnosti koja je, uprkos Zakerbergovom uvjerenju u njen značaj za budućnost, ostavila korisnike „u velikoj mjeri neimpresioniranim“.

Tehnološki gigant je takođe pogođen nizom finansijskih kazni na međunarodnom nivou. Prošlog mjeseca, turski nadzornik konkurencije naložio je Meti da plati kaznu od 18,63 miliona dolara, nakon što je otkrio da je spajanje korisničkih podataka sa Fejsbuka, Vocapa i Instagrama dalo kompaniji nepravednu prednost u oglašavanju.

Takođe u oktobru, ruska federalna služba za finansijski nadzor proglasila je Metu terorističkom i ekstremističkom organizacijom, nakon odluke moskovskog suda u martu da kompaniju označi kao ekstremističku organizaciju.

Prošle godine, ruski sud je izrekao Metu kazne od preko 40 milijardi rubalja.

Sve Metine aktivnosti i usluge, sa izuzetkom Vocapa zabranjene su u Rusiji nakon što je američka firma optužena da dozvoljava govor mržnje protiv ruskih državljana na svojim platformama i odbija da ukloni ono što je Moskva smatrala lažnim sadržajem o sukobu u Ukrajini.

Meta je demantovala navode da je dozvoljavala rusofobiju na svojim platformama, prenosi RT.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:40