/ Foto: GEORGE PIMENTEL/WIREIMAGE; REX/SHUTTERSTOCK
09/09/2021 u 17:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Моника Левински: Жељела сам мужа и дјецу, а Клинтон нека ми се не извињава

Жена коју скандал из Бијеле куће никад није напустио прича о свом животу, каријери и грешкама

Моника Левински, позната широј јавности због афере са бившим америчким предсједником Билом Kлинтоном, дала је ексклузивни интервју уочи премијере своје ТВ серије “Импичмент: Америчка криминалистичка прича”.

Бивша стажисткиња Бијеле куће, чија је афера са Kлинтоном довела америчког предсједника до процеса импичмента, успјела је да након скандала поново изгради свој живот и уздигне се изнад јавне осуде.

Левински је данас активисткиња која ради на заустављању сајбер злостављања, држи јавне говоре и пише за часопис “Венити фер”.

Такође је ко-продуцент серије и отворено је проговорила о својим најсрамотнијим тренуцима и траумама приказаним у серији која се управо бави њеним скандалом са Kлинтоном и процесом опозива који је услиједио након тога.

image
Фото: Архива

- Kао продуцент, веома сам поносна на пројекат – изјавила је 48-годишња Левински за “Тудеј”, која је у вријеме скандала имала 22 године.

Левински је у интервјуу истакла да је превазишла потребу за извињењем од Kлинтона.

- Он треба да жели да се извини на исти начин на који ја желим да извиним у свакој прилици људима које су моја дјела повриједила – указала је она.

Подсјетимо, Kлинтон је у јуну 2018. године рекао да не планира да јој понуди директно извињење. 

- Нервозна сам што ће људи видјети неке од најгорих тренутака у мом животу и много понашања због којег жалим. Не препоручујем да се ваше ране двадесете године драматизују на телевизији. Била сам невјероватно срећна последњих шест-седам година јер сам успјела да повратим свој глас, па је прилика да сједнем за сто и то изнесем стварно значајна за мене- истакла је она. 

image

Фото: Архива

-Фото: Архива

Левински се нашла у фокусу јавности у јануару 1998. године, кад је њена сарадница Линда Трип тајно снимила њено признање да је у вези са Kлинтоном. Тог дана се њен живот зауијвек промијенио.

Након скандала Левински је промијенила седам различитих каријера, од дизајнерке торбица до предавања о томе како изгубити килограме. Понижена Моника се држала даље од јавности све до 2015. године кад је одржала говор на конференцији ТЕД назван “Цијена срама”, у којем се осврнула и на личне последице скандала, указујући на болне последице које и даље трпи.

Иако је успјела да поврати каријеру, није имала времена да се посвети приватном животу. Левински се никад није удала, нема дјецу, а скандал у Бијелој кући изгледа да је није потпуно напустио.

- С којим год мушкарцем да изађем, морам да прођем одређени степен критиковања због 1998. године. Али, сваки мушкарац који је био посебан за мене у последњих 16 година помогао ми је да пронађем дјелић себе. И стога, без обзира на сламање срца, сузе и разочарења, увијек ћу им бити захвална- казала је она. 

Иако нема породицу, признала је да жели да постане мајка.

- Жељела сам посао, мужа, жељела сам дјецу. Жељела сам да будем третирана нормално – рекла је Моника недавно “Њујорк тајмсу”.

Највећа подршка били су јој родитељи Бернард и Марша. Левински има и брата Мајкла са којим није разговарала годинама како би га заштитила од правне битке која је услиједила након скандала.

На питање колико је серија “Импичмент” реална, Моника је казала да је у питању “драматизација, али са огромном количином емотивне истине”.

- И сама сам била изненађења кад сам гледала јер је сазнала неке ствари за које није знала да су се догодиле. Много људи зна за ову причу, али можда ће бити изненађени неким детаљима кад погледају. Чак сам и ја научила нешто. Ипак, нисам имала “право вета” и није увијек могло бити по мом кад је ријеч о томе шта је представљено у серији- закључила је Левински. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:43