Aleksandar Lukasenko / - EPA
18/02/2022 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Москва: Лукашенко стигао на разговор са Путином

Лукашенко је рекао чак и да би у Бјелорусији могло бити постављено нуклеарно и још напредније оружје ако се суочи с било каквим вањским пријетњама

Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко допутовао је данас у Москву на разговоре с руским колегом Владимиром Путином који би могли одредити колико ће трајати руска војна присутност у тој бившој совјетској републици која се на сјеверу граничи с Украјином.

Руске војне вјежбе у Бјелорусији треба да трају до недјеље, а продубиле су страховање Запада да Москва припрема напад на Украјину која се граничи с обијема земљама.

Русија одбацује да планира инвазију те и Минск и Москва тврде да ће се руска постројења, распоређена у досад највећем броју у Бјелорусији од Хладног рата, повући када заврше маневре.

-Какву год одлуку донијели сјутра, тако ће бити- рекао је Лукашенко, пренијела је агенција БелТа у четвртак.

-Ако одлучимо повући ћемо их у року од 24 сата. Ако одлучимо мјесец дана, онда ће остати мјесец дана. Оружане снаге остаће колико буде потребно- рекао је бјелоруски предсједник.

Додао је да су Москва и Минск одлучили да оставе стрељиво у Бјелорусији и да би Минск могао војну опрему купити од Русије или би то био једноставно руски дар.

Лукашенко је рекао чак и да би у Бјелорусији могло бити постављено нуклеарно и још напредније оружје ако се суочи с било каквим вањским пријетњама.

-Ако наши противници предузму такве апсурдне кораке, у Бјелорусију ће бити распоређено не само нуклеарно, већ и напредније оружје како бисмо заштитили нашу територију- рекао је Лукашенко.

-Ако неће бити пријетњи непријатељских земаља, онда нам овдје не треба нуклеарно оружје- закључио је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:36