/ -FOTO: ARHIVA
02/10/2022 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Muftije sa Kavkaza: Muslimani, oduprite se NATO šejtanima

Moramo pokazati nacističkom režimu u Ukrajini da na Kavkazu ima stotine hiljada dostojnih ljudi na koje njihovi roditelji mogu biti ponosni, poručili su oni

Duhovni lideri ruskih republika Sjevernog Kavkaza obratili su svojim vjernicima ocijenivši njihovu želju da učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Takođe su pozvali ostale muslimane da slijede njihov primjer.

- Danas moramo pokazati nacističkom režimu u Ukrajini, zemljama NATO-a koje su započele rat protiv Rusije, da na Kavkazu ima stotine hiljada dostojnih ljudi, na koje njihovi roditelji mogu biti ponosni, kojih se ne stide njihove porodice i prijatelji, koji će dati dostojan otpor NATO-šejtanima. Mi smo na strani istine. Svevišnji je sa nama- navodi se u obraćanju Koordinacionog centra muslimana Sjevernog Kavkaza.

Napominjući da „pravi musliman nikada ne bježi od odbrane svoje otadžbine, svoje porodice“, muftije podsjećaju da je u Rusiji, a posebno na Kavkazu, uvijek bilo mnogo heroja.

Obraćajući se muslimanima, one napominju da danas protiv Rusije ne ratuje Ukrajina, već NATO.

- Isti taj NATO koji je, iz izmišljenihrazloga, a ponekad i bez razloga, uništioživotemiliona muslimana u Iraku, Libiji, Siriji, Avganistanu.Ne kriju ni da žele da unište Rusiju i njene građane.  Oni otvoreno pišu to u svojim dokumentima i govore na informativnom polju. Moramo razumjeti da, ako ih danas mi ne zaustavimo na teritoriji Ukrajine, oni će sjutra doći u našu kuću, u naše kuće, u naše porodice- zaključuju muslimanski vjerski lideri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2022 13:28