Фото: N1
08/09/2021 u 17:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП Србије: Не схватамо позив Министарства ЦГ да власт Србије престане са некоректним поступањем према црногорским посланицима

Бројни политичари реаговали су због оваковг поступања надлежних органа Србије и такво дјеловање према Секулић навели као прогон појединих посланика Скупштине Црне Горе

Министарство унутрашњих послова Србије је, реагујући на саопштење Министарства спољних послова Црне Горе, истакло да српска полиција поступа искључиво по закону и да је црногорска држављанка Драгица Секулић  задржана због постојања основа сумње да је извршила кривично дјело неовлашћено држање опојних дрога.

Подсјећамо, у изјави за портал Дан Драгица Секулић је детаљно објаснила како се све догодило и да је у Србију путовала због смртног случаја блиске особе у породици. Она је до детаља и полицији те земље  навела због чега је имала шест таблета због којих је приведена.

Драгица Секулић за портал Дан: Ишла сам у Србију на сахрану баби, привели ме због лијека за смирење

-Истичемо да је према њој поступано у складу са законом и процедурама уз уважавање личног достојанства, због чега не схватамо значење позива Министарства спољних послова Црне Горе да власт Србије и министар унутрашњих послова Александар Вулин престану са некоректним поступањем према црногорским посланицима- наводи се у саопштењу МУП Србије.

Додају да је чињеница да је Драгица Секулић на граничном прелазу између Црне Горе и Србије задржана од стране припадника Граничне полиције због посjедовања таблета са листе психоактивних супстанци и да ће против ње бити подњета кривична пријава због основа сумње да је извршила кривично дјело неовлашћено држање опојних дрога.

-Увјерени смо да се Министарство спољних послова Црне Горе, као државна институција, залаже за поштовање закона и његову једнаку примjену према свима, без обзира на функцију коју обавља. Закони у Србији су исти за све и сигурни смо да и Црна Гора тежи ка томе- поручили су из МУП.

 Министарство спољних послова Црне Горе је раније саопштило да „привођења и малтретирања посланика црногорске скупштине нису мјера добросуседских односа и не наилазе на одобравање никога у политичком животу како Црне Горе, тако ни Србије, без обзира на ком се делу политичког спектра налазили“.

Бројни политичари реаговали су због оваковг поступања надлежних органа Србије и такво дјеловање према Секулић навели као прогон појединих посланика Скупштине Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 09:37