Ilustracija / - EPA
21/01/2024 u 09:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na aerodromu JFK u Njujorku pronašli gomilu kokaina među smrznutim škampima

Zakari Skot je američki državljanin sa prebivalištem u Gvajani, a carinici su ga nasumično odabrali za dodatnu pretragu nakon što je stigao letom iz te južnoameričke zemlje

Američki carinici na njujorškom aerodromu Džon F. Kenedi uhapsili su u petak 22-godišnjeg švercera koji je pokušao da prokrijumčari više od 18 kilograma kokaina skrivenog u paketima velikih smrznutih škampa.

Zakari Skot je američki državljanin sa prebivalištem u Gvajani, a carinici su ga nasumično odabrali za dodatnu pretragu nakon što je stigao letom iz te južnoameričke zemlje. Pretražujući Skotov prtljag, policajci su pronašli razbacanu odjeću i nekoliko paketa smrznutih kraljevskih kozica (škampi).

Nakon što su otvorili upakovane morske poslastice, otkrili su komadiće bijelog praha za koji je kasnije utvrđeno da je kokain, navodi se u sudskim dokumentima. Ukupna težina kokaina bila je 18,45 kilograma.

Kada su zvaničnici Ministarstva za unutrašnju bezbjednost uhapsili Skota, on je navodno izjavio da je „znao da je pogrešno unositi pakete u Sjedinjene Američke Države“, rekavši istražiteljima da je za ovaj posao šverca trebalo da bude plaćen između 5.000 i 6.000 dolara. Ako bude proglašen krivim, Skotu prijeti kazna do 20 godina zatvora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:32