Нафта се излила у море, илустрација / - принтскрин Јутјуб
30/01/2022 u 07:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На истоку Тајланда се излило до 50 тона нафте

Цурење је заустављено у року од неколико сати, саопштила је компанија, али покушаји да се спријечи да нафта дође до плаже у провинцији Рајонг југоисточно од Бангкока били су неуспјешни

Власти провинције на истоку Тајланда прогласиле су ванредно стање након што се велика количина нафте из подводне цијеви излила у Индијски океан и на једну плажу.

Процјењује се да је око 20-50 тона нафте исцурило у уторак увече у Тајландском заливу из подводне цијеви, која се користи за утовар танкера на мору, у власништву приватне компаније "Стар петролеум рефининг", преноси АП.

Цурење је заустављено у року од неколико сати, саопштила је компанија, али покушаји да се спријечи да нафта дође до плаже у провинцији Рајонг југоисточно од Бангкока били су неуспјешни, па је гувернер те провинције прогласио погођену плажу за подручје катастрофе и наредио да се она затвори за купање и друге активности.

Највећи дио нафте остао је на води и постоји забринутост да би она могла да доспије до острва Ко Самет, популарне туристичке дестинације која је управо почела да се опоравља од последица пандемије корона вируса заједно са остатком земље, наводи АП.

Како су саопштиле власти, тренутно око 200 припадника морнарице и 150 запослених из Стар Петролеума помажу у уклањању нафтне мрље и санацији настале штете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:05