Жонавел Моиз / - фото: Жонавел Моиз
22/10/2021 u 06:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Jамаjци ухапшен човјек осумњичен за убиство предсједника Хаитиjа

Педесеттрогодишњи бивши бизнисмен Моиз, коjи jе на дужност предсједника ступио 2017. године, убиjен jе из ватреног оружjа у своjоj приватноj резиденциjи у jулу, а његова супруга jе рањена у том нападу

Власти Хаитиjа саопштиле су данас да jе колумбиjски држављанин Марио Антонио Паласиос, коjи се сматра осумњиченим за убиство предсједника Хаитиjа Жовнела Моиза, ухапшен на Jамаjци док се истрага наставља.

- Марио Антонио Паласиос jе дио групе плаћеника. Оваj човек jе веома опасан - навела jе полициjа Хаитиjа на свом званичном Твитер налогу, преноси Роjтерс, јављају Новости.рс.

Власти Jамаjке потврдиле су данас да jе ухапшена особа, за коjу су само навели да jе вјероватно ријеч о колумбиjском држављанину.

Педесеттрогодишњи бивши бизнисмен Моиз, коjи jе на дужност предсједника ступио 2017. године, убиjен jе из ватреног оружjа у своjоj приватноj резиденциjи у jулу, а његова супруга jе рањена у том нападу.

Група колумбиjских плаћеника поjавила се као главни осумњичени за ово убиство, иако jош нико ниjе оптужен или осуђен у вези са овим случаjем.

Министар унутрашњих послова Боливиjе Едуардо дел Кастиљо изjавио jе 19.октобра да су се припадници групе укључене у убиство председника Хаитиjа Жовнела Моиза у jулу, уротили и да убиjу и боливиjског предсједника Луиса Арсеа 2020. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:12