Ilustracija / - ZAPLIJENJEN KOKAIN, ILUSTRACIJA
08/02/2023 u 11:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Novom Zelandu zaplijenjene 3,2 tone kokaina pronađenog u okeanu

Nema sumnje da ovo otkriće zadaje veliki finansijski udarac južnoameričkim proizvođačima pa čak i distributerima droge, saopštio je komesar policije

Policija Novog Zelanda zaplijenila je 3,2 tone kokaina u vrijednosti od 323 miliona američkih dolara, a ono što je interesantno jeste to da su paketi pronađeni u okeanu, prenose agencije.

Kako je naglasio komesar policije Andrju Koster, kokain je ostavljen na tranzitnoj tački u međunarodnim vodama sjeveroistočno od Novog Zelanda.

- Nema sumnje da ovo otkriće zadaje veliki finansijski udarac južnoameričkim proizvođačima pa čak i distributerima droge, rekao je Coster.

Obim pošiljke, kako je naglasio, sugerira da je droga vjerovatno bila namijenjena Australiji.

- Znamo da distribucija bilo koje nedozvoljene droge uzrokuje veliku društvenu štetu kao i negativne zdravstvene i finansijske implikacije za zajednicu, naročito korisnike droga i njihove porodice, poručio je komesar.

Prema riječima kontrolora novozelandske carinske službe Bilija Perija, zaplijenjena količina droge je rezultat saradnje carine, policije i vojske Novog Zelanda.

- To je ogroman pokazatelj koliko daleko ide organizirani kriminal s globalnim operacijama trgovine drogom i pokazuje da niko pa ni mi nismo imuni na napore krijumčarenja droge u ovom dijelu svijeta, poručio je Peri. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:06