/ - PHOTO BY ROBERTO VALDIVIA ON UNSPLASH
09/06/2022 u 10:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Тајланду легализован узгој марихуане

Статус марихуане и даље није у потпуности правно дефинисан, јер иако се више не третира као опасна дрога

Узгајање и посједовање марихуане на Тајланду данас је декриминализовано, а министар здравља те државе најавио је да ће подијелити милион садница ове биљке, јавља МИНА.

Тајланд је прва земља која је донијела овакву одлуку у југоисточној Азији, региону познатом по строгим законима о дрогама, али употреба марихуане у рекреативне сврхе и даље није дозвољена, преноси АП.

Тајландска влада саопштила је да промовише канабис само за медицинску употребу, упозоравајући оне жељне забаве, да се пушење у јавности и даље може сматрати прекршајем, уз потенцијалну казну од три мјесеца затвора и 780 америчких долара.

Влада се нада да ће локална трговина канабисом допринијети развоју пољопривреде и туризма, а да би становнике подстакла на гајење ове биљке, одлучила је да поклони милион садница.

-То је прилика да људи и држава остварују приход од марихуане и конопље. Ако имамо праву свијест, канабис је као злато, нешто вриједно и треба га промовисати- рекао је потпредсједник владе и министар здравља Анутин Цхарнвиракул.

Клинике широм земље могу слободније да нуде канабис као третман, а влада је саопштила да план легализације такође има за циљ ослобађање око четири хиљаде затвореника осуђених за казнена дјела повезана с канабисом.

Статус марихуане и даље није у потпуности правно дефинисан, јер иако се више не третира као опасна дрога,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:51