/ - Твитер
21/05/2022 u 09:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нафта поскупила

Цијена барела је на лондонском тржишту ојачала 49 центи у односу на претходно затварање, на 112,53 долара. Барел је у Њујорку порастао 24 цента и њиме се трговало по 112,45 долара

Цијене нафте порасле су у петак на међународним тржиштима, а у седмици остале готово непромијењене.

Цијена барела је на лондонском тржишту ојачала 49 центи у односу на претходно затварање, на 112,53 долара. Барел је у Њујорку порастао 24 цента и њиме се трговало по 112,45 долара, преноси Хрпортфолио.

"Ако се подаци о расту у Сједињеним Америчким Државама (САД) наставе погоршавати, цијене нафте могле би бити уловљене у негативну петљу повратних информација с берзи", рекао је Степхен Иннес из СПИ Ассет Манагемента.

Но, упркос вишим цијенама горива, Американци се враћају за волане, према извјештају Федералне управе за ауто-путеве.

Европска унија (ЕУ) се нада да ће постићи договор о предложеној забрани увоза руске сирове нафте, која укључује изузетке за земље које највише зависе од руске нафте, као што је Мађарска.

Истовремено, Иран теже продаје своју нафту када је доступно више руских барела, а извоз иранске сирове нафте у Кину нагло је пао од почетка рата у Украјини, јер Пекинг купује руске бареле уз ниже цијене.

Организација земаља извозница нафте (ОПЕК) је у одвојеном извјештају објавила да је цијена барела корпе нафте њених чланица у чертвртак износила 112,04 долара, што је значи да је појефтинила 2,9 долара у односу на претходни радни дан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:36