Земљотрес, илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
23/11/2022 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najmanje 68 osoba povrijeđeno u zemljotresu u Turskoj

Epicentar zemljotresa bio je Goljaku, u provinciji Duzdže, oko 200 kilometara istočno od Istanbula, saopštila je agencija za upravljanje vanrednim situacijama

Najmanje 68 osoba je povređeno, kada je zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio grad na sјeverozapadu Turske rano jutros.

Zemljotres je izazvao oštećenje nekih zgrada i rasprostranjenu paniku, a povriјeđene osobe su uglavnom zadobile povrede u trenutku kada su pokušavale da pobjegnu iz kuća, preneo je AP.

Epicentar zemljotresa bio je Goljaku, u provinciji Duzdže, oko 200 kilometara istočno od Istanbula, saopštila je agencija za upravljanje vanrednim situacijama.

Zemljotres se osјetio i u Istanbulu, Ankari i drugim dјelovima regiona, a prijavljeno je na desetine naknadnih potresa, uključujući jedan jačine 4,3 stepena.

Najmanje 68 osoba zbrinuto je u bolnicama zbog povreda u Duzdžu i okolnim regionima, uglavnom zadobijenih tokom panike, uključujući i skokove sa balkona ili prozora.

- Iako je zemljotres oštetio mnoge zgrade u Goljaku, na sreću nismo doživjeli ozbiljna uništenja ili gubitke - rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
TURSKAZEMLJOTRES
19. april 2024 04:17