Unspalsh, ilustracija
03/08/2021 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најмање 70 одсто Американаца примило бар једну дозу вакцине

САД биљеже у просјеку 72 хиљаде нових случајева дневно, што је више од броја новозаражених прошлог љета, када је број новообољелих био до 68,7 хиљада

Најмање 70 одсто одраслих грађана Сједињених Америчких Држава (САД) примило је бар једну дозу вакцине против коронавируса, саопштила је Бијела кућа, преноси агенција МИНА.

САД су тиме достигле циљ за који се предсједник Џозеф Бајден надао да ће бити остварен до 4. јула, преноси Гардијан.

Здравствени и владини званичници су посљедњих дана поновни раст броја заражених коронавирусом окарактерисали као "пандемију невакцинисаних", истичући да је највише новоинфицираних у дјеловима земље гдје је стопа вакцинације нижа од просјека.

САД биљеже у просјеку 72 хиљаде нових случајева дневно, што је више од броја новозаражених прошлог љета, када је број новообољелих био до 68,7 хиљада.

Број новозаражених је и даље много мањи него на врхунцу пандемије почетком јануара, када су САД биљежиле више од 250 хиљада нових случајева дневно.

Подаци показују да више од 90 одсто новообољелих чине невакцинисани и да више од 95 одсто хоспитализованих или умрлих нијесу били вакцинисани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 06:24