Очекује се да ће ђтрајк бити највећи од 1989. године / - SHUTTERSTOCK
21/06/2022 u 07:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Највећи британски штрајк на жељезници у последње 33 године

Суочен са тако агресивним програмом укидања радних мјеста, услова, плата и пензија, РМТ нема другог избора осим да заштити наше чланове, саопштио је синдикат жељезнице, поморства и транспорта

У периоду од 21. до 23. јуна у Великој Британији биће одржан штрајк жељезничара. Очекује се да ће бити највећи од 1989. године.

„Суочен са тако агресивним програмом укидања радних мјеста, услова, плата и пензија, РМТ нема другог избора осим да заштити наше чланове“, саопштио је синдикат жељезнице, поморства и транспорта РМТ на свом званичном сајту.

Претходно су чланови синдиката водили преговоре са послодавцима, у којима су покушавали да утичу на политику предузећа која планирају отпуштање одређеног броја радника, као и смањење зарада у условима растуће инфлације, али они нису довели до позитивног резултата. Након тога одлучено је да се започне штрајк.

РИА Новости предвиђају да ће поремећаји у раду жељезнице због штрајкова трајати шест дана, што ће погодити милионе људи. И 22, 24. и 26. јуна могуће су потешкоће у саобраћају због недостатка времена за обнављање жељезничког саобраћаја након штрајка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:51