Ilustracija / - MC DONALDS
07/01/2023 u 02:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon BiH, Mekdonalds napustio još jednu zemlju

Centrala Mekdonaldsa nedavno je oduzela licencu za poslovanje tog lanca restorana u Bosni i Hercegovini, a restorani u Sarajevu i Mostaru zatvoreni su usled dugovanja za zakup

Lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je prestao sa radom u Kazahstanu zbog poremećaja u lancima snabdijevanja, javlja Agencija Anadolija (AA), prenosi N1.

- Lanac restorana brze hrane kojim upravlja Food Solutions KZ LLP prestaje sa radom pod brendom Mekdonalds u Kazahstanu zbog ograničenja u lancima snabdijevanja, navodi se u saopštenju pres službe Mekdonaldsa u toj srednjoazijskoj zemlji.

U saopštenju se navodi da će aktivnosti i otvaranje novih restorana brze hrane pod novim imenom biti objavljeni u skoroj budućnosti, dodajući da će na pitanja u vezi sa nastavkom rada kompanije biti odgovoreno nakon perioda tranzicije brenda.

U saopštenju se takođe navodi da je brend prvi put počeo sa radom pod upravom Food Solutions KZ LLP 2016. godine, dodajući da su otvoreni restorani u 24 grada u zemlji koji su zapošljavali oko 2.000 ljudi.

Podsjetimo, centrala Mekdonaldsa nedavno je oduzela licencu za poslovanje tog lanca restorana u Bosni i Hercegovini, a restorani u Sarajevu i Mostaru zatvoreni su usled dugovanja za zakup.

Mekdonalds je prošle godine napustio i Rusiju zbog invazije na susjednu Ukrajinu, a novi vlasnik je restorane u toj zemlji preimenovao u „Ukusno i tačka“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:43