/ - FOTO: PRITSKRIN
01/11/2021 u 09:21 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након оставке Заева затражено расписивање ванредних избора

Лидер опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски затражио је расписивање ванредних парламентарних избора, наводећи да је ова власт изгубила легитимитет

Премијер Сјеверне Македоније и лидер Социјалдемократског савеза Зоран Заев поднио је оставку на мјесто предсједника Владе због дебакла његове странке на локалним изборима у тој земљи. Странка Зорана Заева изгубила је изборе и у главном граду Скопљу.

(ВИДЕО) Зоран Заев поднио оставку

Лидер опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски затражио је расписивање ванредних парламентарних избора, наводећи да је ова власт изгубила легитимитет, преноси Avaz.ba.

Објављујући побједу опозиције у бројним македонским градовима, Мицкоски је рекао да ће опозициони блок однијети огромну побједу на сљедећим парламентарним изборима, који ће, каже, врло вјероватно бити пријевремени, преноси РТС.

-Хвала политичким партијама које су нас подржале као Алтернативу, Савез за Албанце, лијево од Димитра Апасјева, јер смо сви заједно срушили баријере и доказали да је могућ широк опозициони фронт. Показали смо да и поред разлика можемо да се ујединимо око заједничког циља, а то је Македонија без корупције и Македонија са стабилним системом – истакао је Мицкоски.

Наглашава да је Влада изгубила легитимитет и да је то „нова реалност“ од које, каже, очекује да се временом манифестује у парламенту.

- Али најбоље би било да се то уради путем ванредних парламентарних избора. Желим да се обратим лично Зорану Заеву. Желим да га замолим да добро размисли који ће бити сљедећи кораци. Надићи себе и коначно разумјети поруку, а то је да треба отићи. Нема више простора за злочин, превару и пораз Македоније и народа. Желим да пошаљем поруку оним људима у СДСМ-у који су окупирали Македонију. Не треба да оде само Заев, већ и заевизам. Македонски народе, нећу вас разочарати јер сав ваш бол је и мој бол. Сва ваша разочарења су и моја разочарања. Морамо окренути нову страницу – рекао је Мицкоски.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:16