/ - PHOTO BY ANASTASIIA ROZUMNA ON UNSPLASH
21/09/2022 u 14:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon što je Putin potpisao ukaz o djelimičnoj mobilizacij: Rasprodati letovi iz Rusije

Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniji ruski sajt za kupovinu avio karata

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsjednik Vladimir Putin potpisao ukaz o djelimičnoj mobilizaciji 300.000 rezervista, prenosi Rojters, prenose mediji.

Prema sajtu travel.mediaalpha, za 22. septembar cijena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva–Beograd košta 3.323 dolara, dok se za dan kasnije 23. septembra cijene kreću od 1.600 do 5.600 dolara u zavisnosti od klase i broja presijedanja.

Kada su u pitanju ostali datumi trenutno je najpovoljnija cijena 1.600 dolara.

Većina letova Er Srbije na relaciji Moskva–Beograd je rasprodata. Prema podacima na sajtu ove kompanije prvi slobodni termini su 25. i 26. septembar, a zatim 9. oktobar.

Iz Moskve za Beograd može se letjeti direktno sa kompanijom Er Srbija, Turkiš erlajns sa presijedanjem u Istanbulu i sa Flaj Dubai sa presijedanjem u Dubaiju.

Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniji ruski sajt za kupovinu avio karata.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, oba odredišta koja Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodati su u srijedu, prema podacima Aviasales, a ni neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe nijesu bile dostupne.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovori na pitanja novinara o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječilo bjekstvo vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelimična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.

On je rekao da će ruska vlada "vrlo brzo" objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
RZUSIJAKARTALET
30. novembar 2023 14:39