/ foto: unsplash
15/12/2022 u 21:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Naoružani napadači ukrali preko 250 grla goveda

Izvršni direktor regije, Žozep Bajak Čamjok izjavio je u srijedu za "Radio Tamazuj" da su se dva incidenta dogodila u području Tiama u ponedjeljak i utorak

​Naoružani napadači izvršili su napad i ukrali preko 250 grla stoke u dva odvojena napada ranije ove sedmice u regiji Uror u državi Jonglei, rekli su lokalni zvaničnici.

Izvršni direktor regije, Žozep Bajak Čamjok izjavio je u srijedu za "Radio Tamazuj" da su se dva incidenta dogodila u području Tiama u ponedjeljak i utorak.

“U ponedjeljak je grupa naoružanih mladića napala našu lokalnu omladinu dok su ovi čuvali stoku i otišli s oko 200 grla stoke”, rekao je.

“Dok se progonila prva grupa pljačkaša stoke, druga grupa je došla u utorak poslijepodne i uzela 53 grla jer u selu nije ostalo mladih.”

Bajak je osudio napad i rekao da se sumnja da su naoružani mladići koji su ukrali stoku došli s Velikog administrativnog područja (GPPA).

U međuvremenu, potpukovnik Gatbel Mačar, zamjenik lokalnog policijskog inspektora, potvrdio je incident i rekao da vlasnici opljačkane stoke progone lopove u pokušaju da povrate ukradene životinje, prenosi "Radio Tamazuj".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 18:15