/ - фото дан портал
09/02/2022 u 16:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Напад џихадиста: Абдеслам тврди да није убио 130 људи у Паризу

Истражитељи наводе да му је затајио експлозив на прслуку и да је побјегао из Париза неколико сати након напада

Салах Абдеслам, главни осумњичени за напад џихадиста у којем је убијено 130 људи у координисаним нападима широм Париза у новембру 2015. године, рекао је данас пред судом у Француској да никада никога није убио или ранио.

- Хтио сам данас да кажем да никога нисам убио, нити повриједио. Нисам чак ни огреботину направио. Важно ми је да ово кажем јер од почетка овог случаја људи не престају да ме клевећу - навео је Абдеслам пред судом.

Вјерује се да је тридесетдвогодишњи Абдеслам, Француз мароканског поријекла, једини преживјели припадник исламистичке групе за коју се сматра да је извршила оружане нападе на шест ресторана и барова, концертну дворану Батаклан и национални фудбалски стадион, пише Аваз.

Он је једини међу 20 оптужених који су директно оптужени за убиство, покушај убиства и узимање талаца. Истражитељи наводе да му је затајио експлозив на прслуку и да је побјегао из Париза неколико сати након напада.

Абдеслам је себе описао као војника "Исламске државе" када је суђење почело у септембру, али још није саслушан о својој наводној улози у ноћи напада. Суду је рекао да никада није путовао у Сирију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:01