Напад, Чикаго / - принтскрин
04/01/2022 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Напад на Србина у Чикагу: Украли му кола, поклоне и новчаник

Њега су на паркингу тржног центра Кохлс у овом насељу, око 6 сати навече, напала тројица нападача, који су вребали жртву из паркираног аутомобила

Након што је прије неколико дана Ужичанин Срђан Веланац успио да се избори са тројицом нападача и сачува живу главу и аутомобил који су разбојници покушали да украду недалеко од Београд кафеа у Чикагу, сличну судбину је доживио још један наш земљак (М.И.) који је у новогодишњој ноћи нападнут у предграђу Бриџвју (Bridgeview), сазнаје Serbian Times од извора у чикашкој полицији.

Њега су 31. децембра на паркингу тржног центра Кохлс у овом насељу, око 6 сати навече, такође напала тројица нападача, који су вребали жртву из паркираног аутомобила.

Први, који је носио љубичасту капу, му је пришао на паркингу и у њега уперио пиштољ, тражећи да му М. И. преда кључеве од кола, новог форда "мустанга", новчаник и кесу у којој су били покони за родитеље. Након што су добили оно што су тражили, они су уз шкрипу точкова одјурили у непознатом правцу.

На сву срећу, украдени аутомобил је већ сјутрадан пронађен само 15 миља даље, у насељу Оук Брук (Oak Brook), а трагови су полицију даље одвели до мотела у коме су нападачи преспавали. Тамо су пронађени и други трагови, за које полиција вјерује да ће бити веома корисни у проналажењу и хапшењу разбојника.

Чикаго је одраније познат као престоница криминала, због чега је градоначелница Лори Лајтфут прошле године затражила помоћ федералне полиције (ФБИ) у рјешавању бројних злочина и проблема са бандама у јужном дијелу града.

Ове године Чикаго је поново заузео неславно прво мјесто по броју убистава у САД. Према статистикама, град је забиљежио најсмртоноснију годину у посљедњих четрт вијека, са готово 800 убистава и више од 3.500 пуцњава током 2021. године.

(СрбијаДанас)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:17