Полиција за сада није објавила шта је мотив напада / - Фото: Инстаграм
25/05/2022 u 22:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нападач на школу у Тексасу најавио масакр пола сата раније

Јучерашњи напад у Јувалдеу, мјесту са 16.000 становника, најсмртоноснији је оружани напад у школи у САД од децембра 2012. године

Нападач који је убио 19 дјеце и двоје наставника у основној школи у Тексасу, објавио је на друштвеним мрежама да ће то учинити, пола сата прије напада, изјавио је гувернер те америчке савезне државе Грег Абот.

Абот је рекао да је нападач, 18-годишњи Салвадор Рамос кога је полиција убила, користио полуаутоматску пушку у јучерашњем нападу на Основну школу "Роб" у мјесту Јувалде, у којем је повријеђено 17 људи

Око 30 минута прије напада, Рамос је објавио три поруке на друштвеним мрежама, наводећи да ће пуцати у своју баку, да је упуцао једну жену и да ће напасти основну школу, навео је Абот, преноси портал РТЦГ.

Полиција за сада није објавила шта је мотив напада.

Абот је рекао да Рамос није имао полицијски досије ни евидентирану менталну болест.

Сви убијени ученици налазили су се у истој учионици и ишли су у четврти разред.

Рамос, који је неколико дана прије напада купио двије полуатоматске пушке, закључао је врата учионице и почео да пуца у дјецу и наставнике који су били у њој, навела је полиција.

Полицајци су убрзо упали у учионицу и убили нападача, док су други разбијали прозоре како би ученици и наставници могли да побјегну.

Јучерашњи напад у Јувалдеу, мјесту са 16.000 становника, најсмртоноснији је оружани напад у школи у САД од децембра 2012. године.

Тада је наоружани нападач убио 20 дјеце и шест одраслих у основној школи у Нјутауну, у савезној држави Конектикат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:06