Ilustracija / - EPA
12/02/2024 u 07:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Napadi ruskih snaga širom Hersonske oblasti; Oboren dron iznad Belgoroda

Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su ukrajinsku bespilotnu letjelicu iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je prethodnog dana na frontu bilo 95 borbenih okršaja s ruskim trupama. Širom Hersonske oblasti ruske snage su izvele napade dronovima, potvrdio je, lokalni guverner Oleksandr Prokudin.

Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su ukrajinsku bespilotnu letjelicu iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski imenovao je Aleksandra Pavljuka za komandanta Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska vojna obavještajna služba saopštila je da je potvrdila da ruske snage koriste usluge komercijalne satelitske mreže “Starlink”, čiji je vlasnik američki milijarder Ilon Mask.

Ukrajinski graničari saopštili su da su oborili dron kvadrokopter sa 22,5 kilograma hašiša čija je vrijednost 346.000 dolara.

Francuski predsjednik Emanuel Makron odložio je dvodnevnu posjetu Ukrajini koja je bila planirana za sljedeću sedmicu iz bezbjednosnih razloga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:21