Сукоби, Тел Авив / - фото: SAID KHATIB/AFP
13/05/2021 u 18:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Настављени међусобни сукоби Израела и Хамаса, погинуло 90 особа

Руски предсједник Владимир Путин и генерални секретар УН Антонио Гутереш позвали су Израелце и Палестинце да окончаjу сукобе

Палестинска организациjа Хамас jутрос jе из Поjаса Газе лансирала ракете према Тел Авиву и Jерусалиму у наставку сукоба започетих у понедељак. И израелска воjска jе наставила да напада, како jе рекла, кљчне мете и лидере исламског екстремистичког Хамаса. Сви летови до међународног аеродрома Бен Гурион краj Тел Авива су преусмјерени до даљњег. У израелским ваздушним ударима од избиjања сукоба у Гази су погинуле 83 особе, укључуjући 17 малољетника, а у Израелу jе живот изгубило седморо људи.

17.53 – Руски предсједник Владимир Путин и генерални секретар УН Антонио Гутереш позвали су Израелце и Палестинце да окончаjу сукобе, саопштио jе Кремљ, преноси Н1.

– Са ескалациjом израелско-палестинског сукоба, сматрамо да jе први приоритет краj насиЉа са обје стране и безбједност цивилног становништва –наводи се у саопштењу руског предсједништва, после састанка Путина и Гутереша путем видео везе.

Гутереш, коjи се налази у посети Русиjи, састао се у сриједу са шефом руске дипломатиjе Сергеjем Лавровом. Лавров jе затражио хитан састанак „Квартета“ – групе посредника за Блиски исток, у чиjем су саставу Русиjа, САД, УН и Европска униjа.

– Рачунамо да цће генерални секретар УН, као координатор групе, покушати да организуjе такав састанак што jе прије могућ е– додао jе Лавров.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:52