lustracija / - фото:РТВ.РТС
27/11/2022 u 21:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavljeni protesti, u Šangaju sukob demonstranata i policije

Demonstranti su danas i na ulicama gradova Vuhan i Čengdu, dok su se studenti u brojnim univerzitetskim kampusima širom Kine okupili kako bi protestovali tokom vikenda

U Šangaju je izbio sukob između demonstranata i pripadnika policije tokom protesta koji se, zbog strogih epidemijskih ograničenja, u Kini održavaju treći dan, javlja Mina.

Kako prenosi Rojtes, demonstracije su se proširile na nekoliko gradova nakon smrtonosnog požara na krajnjem zapadu zemlje.

Ta novinska agencija navodi da je riječ o talasu građanske neposlušnosti “bez presedana” u kontinentalnoj Kini otkako je predsjednik Si Đinping preuzeo vlast prije deset godina.

Dok raste frustracija zbog njegove politike nulte borbe protiv korona virusa gotovo tri godine nakon pandemije, epidemijske mjere takođe nanose veliku štetu privredi te države.

Demonstranti su danas i na ulicama gradova Vuhan i Čengdu, dok su se studenti u brojnim univerzitetskim kampusima širom Kine okupili kako bi protestovali tokom vikenda.

U Pekingu, dvije grupe demonstranata od najmanje hiljadu ljudi okupile su se duž tri kružna toka kineske prijestolnice, odbijajući da se raziđu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:30