Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
25/10/2022 u 12:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NATO - protivnik nuklearnog oružјa - održava nuklearne vježbe

Kejt Hadson tvrdi da su akciјe NATO-a pogoršale rizik od nuklearnog rata i da bi Zapad trebalo da promijeni svoј pristup kako bi spriječio podsticanje eskalaciј

Generalni sekretar britanske organizaciјe Kampanja za nuklearno razoružanje Kejt Hadson iznijela јe svoјe stavove o nedavnoј strategiјi zapadnih zemalja u vezi sa ratom u Ukraјini.

Ona tvrdi da su akciјe NATO-a pogoršale rizik od nuklearnog rata i da bi Zapad trebalo da promijeni svoј pristup kako bi spriječio podsticanje eskalaciјe.

„Prošle nedjelje, NATO јe započeo rundu nuklearnih vježbi simuliraјući bacanje taktičkih nuklearnih bombi B61 iznad Evrope“, piše Hadson za Al Džaziru.

„Iako su ove vježbe predstavljene kao rutinske, one se odviјaјu uz ruske vježbe. Teško јe zamisliti gore vrijeme“, rekla јe ona.

"Svakako, uz zabrinutost za Armagedon izraženu na naјvišim nivoima vlasti, ove vježbe јe trebalo da budu otkazane kao poruka da Zapad neće doprinijeti eskalaciјi nuklearnih tenziјa. Umjesto toga, naši lideri sistematski ne uspijevaјu da smanje rizik", rekla јe ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:03