Bajden - foto: youtube / - BAJDEN - FOTO: YOUTUBE
17/06/2022 u 13:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

НБЦ: Бајден наредио ублажавање реторике о рату у Украјини

Овај потез Бајдена услиједио је пошто су неки амерички високи функционери рекли да САД желе да Кијев побиједи у рату против Русије

Амерички предсједник Джо Бајден наредио је високим функционерима да ублаже своју реторику о рату у Украјини, објавио је НБЦ позивајући се на више званичника Бијеле куће који су присуствовали разговору предсједника са званичницима, наводи N1.

Овај потез Бајдена услиједио је пошто су неки амерички високи функционери рекли да САД желе да Кијев побиједи у рату против Русије.

Директива је упућена након што су државни секретар Ентони Блинкен и министар одбране Лојд Остин изненада посјетили Кијев у априлу. Остин је тада рекао да САД вјерује да Украјина „може да добије рат, ако добије праву опрему“, а Блинкен се придружио тим изјавама.

Више анонимних функционера потврдило је за НБЦ да их је Бајден назвао убрзо пошто су полетјели назад одвојеним авионима из Пољске. Бајден је рекао Остину и Блинкену да су „отишли предалеко“ и наредио им да ублаже приступ.

Према ријечима званичника из Бијеле куће, амерички предсједник није био задовољан када су Блинкен и Остин разговарали о "побједи у Украјини", односно, није био задовољан реториком.

Државни секретар и министар одбране су се правдали Државни да су коментари - погрешно протумачени.

Како се процјењује, Бајденово незадовољство одражавало је забринутост унутар америчке администрације да ће сукоб неизбјежно постати дуготрајни рат исцрпљивања у коме ће Руси полако, али постојано напредовати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:18