Vrućina, ljeto, kupanje, visoke temperature / - FOTO. UNSPLASH - JANKO FERLIč
11/05/2024 u 15:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nepodnošljive vrućine u Meksiku: Temperatura vazduha 50 stepeni

U 10 gradova u Meksiku registrovana je rekordno visoka temperatura, uključujući i u glavnom gradu Meksiko Sitiju, saopštili su danas zvaničnici.

U prestonici temperatura je u četvrtak dostigla maksimum od 34,3 stepena Celzijusa, desetinu stepeni više od rekorda postignutog samo mjesec dana ranije, preneo je Rojters.

Susjedna Puebla oborila je prethodni rekord od 34,3 stepeni Celzijusa iz 1947,  kada je u četvrtak izmjerena temperatura od 35,2 Celzijusevih stepeni, prenose mediji.

U Siudad Viktoriji, u sjevernoj pograničnoj državi Tamaulipas, preko puta Teksasa u SAD, temperatura je u četvrtak dostigla 47,4 stepeni Celzijusa, premašivši prethodnu najvišu vrednost iz 1998. godine.

Intenzivne vrućine izazvale su nestanak struje na nekoliko sati u nekim djelovima Meksika ove nedelje, uglavnom na sjeveru i dovele do obustave nastave u centralnoj državi San Luis Potosi, koja je ove nedelje dostigla temperaturu od 50 stepeni Celzijusa.

U nedeljnom izvještaju, meksičko Ministarstvo zdravlja prijavilo je sedam smrtnih slučajeva izazvanih visokom temperaturom od 17. marta do 4. maja. Broj smrtnih slučajeva bi mogao da poraste nakon ovonedeljnih izuzetnih vrućina, navela je agencija.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 12:15