B. Netanjahu / - TWITTER SCREENSHOT NETANJAHU
05/02/2023 u 09:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Netanijahu o Putinu: Ostavićemo jedan drugog na miru

Netanijahu je 1. februara izjavio da Izrael ne želi vojnu konfrontaciju sa Rusijom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu tvrdi da je našao kompromis sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o interesima na Bliskom istoku.

Prema riječima izraelskog premijera, Iran želi da formira „vojsku” i da je rasporedi u Siriji, u blizini izraelske granice. Pored toga, Teheran, navodno, nastoji da uništi jevrejsku državu i ugrozi njene stanovnike stvaranjem nuklearnog oružja.

- Prvo sam rekao Putinu: ′Vidi, imamo izbor: možemo se sukobiti ili možemo naći zajednički jezik. Izrael funkcioniše slobodno…Mi se ne miješamo u tvoje akcije u Siriji, a ti nas ostavljaš na miru′. Pronašli smo kompromis koji služi interesima Izraela, a Putin smatra da to ne ugrožava ruske interese, rekao je Netanijahu francuskim kanal LCI.

Kako je dodao političar, dvojica lidera su odlučila da "ostave jedan drugog na miru".

Netanijahu je 1. februara izjavio da Izrael ne želi vojnu konfrontaciju sa Rusijom.

Istovremeno, on je priznao da dvije zemlje imaju "teške odnose". Prema njegovim riječima, to je zbog činjenice da na granici sa Sirijom izraelski i ruski avioni lete na pedalj razdaljine jedan od drugog. Netanjahu je istakao da je Tel Avivu potrebna sloboda djelovanja u vazduhu, ali bi to moglo da dovede do konfrontacije sa Moskvom. Međutim, političar je naglasio da ne želi takav razvoj događaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 08:58