Бењамин Нетанијаху / - РТС
17/01/2022 u 22:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нетанијаху признаје кривицу за корупцију, казна која га чека гора је од затвора

У извјештају се наводи да највиши званичници процјењују да је Нетанијаху одлучио да се договори како би споразум био финализован што прије

Бивши израелски премијер Бењамин Нетанијаху суочава се са оптужбама о корупцији које су озбиљно нарушиле његов углед у јавности. Преговори које Нетанијаху води са државним тужиоцем о признању кривице коначно ће добити епилог, изузетно неповољан по некадашњег премијера, иако ће, по свему судећи, избјећи затворску казну.

У извјештају се наводи да највиши званичници процјењују да је Нетањаху одлучио да се договори како би споразум био финализован што прије, пише Нова.рс.

Државни тужилац инсистира да Нетанијаху прво мора да прихвати основни услов оквир споразума – да буде осуђен за превару и повреду повјерења, да ће му су одредити казну и осудити га на 3-6 мјесеци друштвено корисног рада. Међутим, оно што ће Нетанијахуа забољети јесте чињеница да прихватањем оваквог споразума не може да обавља јавну функцију у периоду од седам година.

Тек након што се бивши премијер сложи са детаљима споразума у потпуности, стране могу да почну са финализацијом договора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:10