Photo by Bexar Arms on Unsplash / - PHOTO BY BEXAR ARMS ON UNSPLASH
03/01/2023 u 19:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nigerija: Bivši guverner upao u zasjedu, četvoro mrtvih

Predsjednički izbori u Nigeriji će biti održani u februaru, a lokalno stanovništvo strahuje da bi oni mogli da budu povod za nove oružane napade

Bivši guverner države Imo na jugoistoku Nigerije, Ikedi Ohakim, koji se kretao u konvoju automobila upao je danas u zasjedu, a u oružanom napadu bombom su poginula četiri pripadnika snaga bezbjednosti.

U zasjedi su stradala tri policijca i jedan pripadnik paravojnih snaga, a Ohakim, glavna meta napada, izvukao se i pobjegao, saopštio je policijski komesar Muhamed Barde, prenio je AP.

Nasilje na jugostoku Nigerije je poslednjih godina u porastu, a jedan od glavnih uzroka su separatisti koji sami sebe nazivaju autohtonim narodom Biafre, navodi AP.

Separatisti pozivaju na referendum o autonomiji i odvajanju od Nigerije, a ne prezaju ni od napada na značajne predstavnike vlasti i nigerijske snage bezbjednosti na jugoistoku zemlje.

U sličnoj zasjedi na jugoistoku zemlje u državi Anambra u septembru prošle godine stradala su četvorica policajaca.

Predsjednički izbori u Nigeriji će biti održani u februaru, a lokalno stanovništvo strahuje da bi oni mogli da budu povod za nove oružane napade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 02:46