Donald Tramp i Niki Hejli / - EPA/ MICHAEL REYNOLDS-JUSTIN LANE
13/02/2024 u 23:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NIki Hejli razotkrila kako je Tramp izbegao Vijetnamski rat i poručila mu: Ne zaslužuješ ni vozačku dozvolu

Kada se rugaš službi borbenog veterana, ti ne zaslužuješ vozačku dozvolu, a kamoli da budeš predsjednik Sjedinjenih Država, poručila je ona

Kandidatkinja Republikanske stranke za predsjedničkog kandidata Niki Hejli je ismijala svog suparnika u trci Republikanske stranke Donalda Trampa nakon što je on prozivao zbog odsustva njenog muža u predizbornoj kampanji.

- To je odvratno - rekla je Hejli za "Foks njuz" u ponedjeljak, misleći na Trampa, koji je tokom vikenda više puta pitao okupljene na mitingu u Južnoj Karolini o tome gdje se nalazi njen suprug, major Majkl Hejli.

- Gdje joj je muž? On je odsutan. Šta se desilo njenom mužu - rekao je Tramp na skupu.

Majkl Hejli je bio odsutan iz kampanja svoje supruge od juna, kada je bio raspoređen u Afriku sa 218. jedinicom za poboljšanje manevara kao dio Nacionalne garde Južne Karoline.

- Kada se rugate jednom veteranu, rugate se svim veteranima“, rekla je Hejli voditeljki Foksa Dejnu Perino, ponavljajući ono što je rekla odmah nakon Trampovih komentara.

- Ali ovo je obrazac. On to radi iznova i iznova. Da li je bio na groblju u Arlingtonu? Problem sa Trampom je što nikada nije bio ni blizu uniforme - rekla je ona.

- Očigledno je imao neki razlog zbog kojeg kaže da to nije mogao da uradi - rekla je Hejli podsmješljivo pozivajući se na zloglasni izveštaj da je tada 22-godišnji Tramp izbjegao da bude regrutovan u Vijetnamski rat tvrdeći da ima koštane probleme.

- Najbliže što je Tramp bio u opasnosti je kada je loptica za golf pogodila njegov auto na golf terenu - rekla je Hejli.

Bivša guvernerka Južne Karoline, koja je daleko druga iza Trampa u anketama za republikansku predsjedničku nominaciju, rekla je da je "ponosna" na službu svog muža i poručila Trampu.

- Kada se rugaš službi borbenog veterana, ti ne zaslužuješ vozačku dozvolu, a kamoli da budeš predsjednik Sjedinjenih Država."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:26