Албански парламент / - Принтскрин
22/05/2022 u 22:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нико се није кандидовао за предсједника Албаније

Рок за подношење кандидатуре за председника Албаније истекао је данас у 16 сати и у том периоду ниједна парламентарна странка није предложила свог кандидата

Други круг избора за председника Албаније пропао је пре него што је и почео, пошто се нико није кандидовао за ту функцију.

Рок за подношење кандидатуре за председника Албаније истекао је данас у 16 сати и у том периоду ниједна парламентарна странка није предложила свог кандидата.

Сједница албанског парламента, на којој би требало да се обави други круг избора за предсједника државе одржаће се у понедељак у 18 сати, међутим она се већ унапријед сматра неуспјешном, преноси Албанијан пост.

Раније је посланик опозиционе Демократске странке Арби Агаљиу изјавио да та странка неће предложити никога док се не прихвати документ те странке у коме траже да опозиционе партије могу да предложе четири кандидата, као и да се кандидат у посљедњих пет година није активно бавио партијском политиком.

Кандидата није предложила ни владајућа Социјалистичка партија.

Према процедури, предсједник Албаније се бира гласањем у пет кругова. Уколико ни након пет кругова предсједник не буде изабран, расписују се нови парламентарни избори, преноси Косово онлајн.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:29