/ UKRAJINA, FOTO: Vlada Crne Gore
07/11/2022 u 19:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemačka: Kijev samostalno da odluči o pregovorima sa Rusijom

Portparolka njemačke vlade je istakla da zvanični Berlin vidi da postoji načelna spremnost Ukrajine da pregovara

Njemačka vlada i dalje vjeruje da bi vlasti u Kijevu samostalno trebalo da donesu odluku kada će započeti mirovne pregovore sa Rusijom, prenose Nezavisne.

To je izjavila na današnjem brifingu za novinare portparolka vlade u Berlinu, Kristijana Hofman.

-Znamo za različite stavove o tom pitanju, međutim, pozicija njemačke vlade nije se promijenila. Smatramo da bi Ukrajina samostalno trebalo da odluči kada i u kojim okolnostima će započeti mirovne pregovore sa Rusijom- poručila je Hofman.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje da li je njemačka vlada upoznata sa sugestijom koju je predsednik SAD, Džozef Bajden dao ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da bude otvoren prema mogućnosti pregovora sa Rusijom, prenosi TAS S.

Portparolka njemačke vlade je istakla da zvanični Berlin vidi da postoji načelna spremnost Ukrajine da pregovara, prenosi "b92".

-I sami smo u stalnim kontaktima sa ruskom stranom, kancelar je u kontaktu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a imamo kontakte i na drugim nivoima. Međutim na ruskoj strani nedostaje spremnost da se pregovara. Takva je trenutna situacij-, zaključila je Hofman.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:49