/ PHOTO BY BEXAR ARMS ON UNSPLASH
06/05/2022 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачки произвођач оружја: Због рата очекујемо добре резултате у овој години

Њемачки произвођач оружја нада се да ће Украјини испоручити оклопне транспортере "Marder" и борбене тенкове "Leopard"

Њемачки произвођач оружја "Rheinmetall" потврдио је данас да због рата у Украјини и најављених улагања у Bundeswehr очекује снажан раст прихода у овој години, након стагнације у првом тромјесечју, преноси Index.hr.

Приход им је био на разини истог прошлогодишњег раздобља и износио је 1.3 милијарде еура. Консолидирана оперативна добит порасла је десет посто, на 92 милиона еура. Нето добит порасла је 52 посто, на 61 милијун еура.

Потражња расте и упетеростручена је у сектору артиљерије и стрељива, досегнувши 1.1 милијарду еура, захваљујући понајприје великој наруџби стрељива из Мађарске, "тешкој" неколико стотина милиона  еура.

Очекује и више наруџби из иностранства

Фирма и даље очекује скок прихода од 15 до 20 посто у овој години, под условом да влада стави на располагање најављених 100 милијарди еура за модернизацију Bundeswehra, с програмом наоружања који би требао потрајати неколико година, рекао је предсједник извршног одбора Армин Паппергер.

Убрзо након руске инвазије на Украјину "Rheinmetall" је објавио попис војне опреме, укључујући тенкове, камионе и стрељиво, који ће бити доступни релативно брзо, у нади да ће њемачка влада купити барем дио тих производа.

С обзиром на пријетњу коју представља Русија, "Rheinmetall" очекује више наруџби и из иностранства. Њемачки произвођач оружја нада се да ће Украјини испоручити оклопне транспортере "Marder" и борбене тенкове "Leopard", који су стари, али се могу модернизирати, напомињу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:32