Vozilo električni pogon / -PIXABAY
26/03/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova Fordova fabrika proizvodiće 500 hiljada električnih kamiona godišnje

Američki proizvođač automobila najavio je u septembru 2021. da će izgraditi fabriku baterija na lokaciji od 1,46 hiljada hektara u Stantonu, sjeveroistočno od Memfisa

Fordova nova fabrika u zapadnom Tenesiju moći će proizvoditi do 500 hiljada električnih kamioneta godišnje punim kapacitetom, objavila je ta kompanija.

Američki proizvođač automobila najavio je u septembru 2021. da će izgraditi fabriku baterija na lokaciji od 1,46 hiljada hektara u Stantonu, sjeveroistočno od Memfisa.

Izgradnja na lokaciji BlueOval City započela je prošle godine. Ford je rekao da planira započeti proizvodnju druge generacije električnog kamiona "kodnog naziva Project T3" do 2025. godine, prenosi SEEbiz.

Fordova fabrika za sklapanje i fabrika baterija, koju vodi zajedničko ulaganje pod nazivom BlueOvalSK, zapošljavaće oko šest hiljada ljudi, uz ulaganje od 5,6 milijardi dolara, rekli su zvaničnici firme.

BlueOvalSK će takođe izgraditi dvije fabrike baterija u Glendaleu, Kentaki, u investiciji od 5,8 milijardi dolara. Očekuje se da će projekti otvoriti oko 10,8 hiljada radnih mjesta.

Fabrika u Tenesiju proizvodiće vozila s neutralnom emisijom ugljenika, koristeći obnovljivu energiju.

Neki od ruralnih okruga zapadnog Tenesija koji okružuju elektranu nadaju se da će to pomoći u jačanju njihovih privreda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:30