/ - FOTO: TWITTER
17/03/2022 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Нова карта с руским нападима и освајањима

У ранијем извјештају британске владе речено је да су Руси практички свугдје заустављени. То је видљиво и на карти на којој већ данима практички нема помака

Британско министарство одбране објавило је нову карту с руским нападима и освојеним територијем. Ријеч је о карти коју британско министарство одбране објави сваки дан рано послијеподне, јавља Index.hr.

У ранијем извјештају британске владе речено је да су Руси практички свугдје заустављени. То је видљиво и на карти на којој већ данима практички нема помака.

Црвеном бојом означен је териториј који су освојили Руси. Црвеним стрелицама означен је смјер руских напада.

image
- Фото: Твитер

Јутрос објавили нове податке о стању на ратишту

Британско министарство обране у најновијем саопштењу каже како је руска офензива у Украјини заустављена на свим фронтовима, преноси ББЦ.

У саопштењу се додаје да су руске снаге "посљедњих дана оствариле минималан напредак на копну, мору или ваздуху те и даље трпе велике губитке".

-Украјински отпор остаје упоран и добро координиран. Велика већина украјинског територија, укључујући све веће градове, остаје у украјинским рукама- додаје се.

Украјинска војска каже да су се напори Русије сада пребацили на зрачне нападе, бомбардирање и гранатирање цивилног становништва јер су били неуспјешни у својим копненим операцијама.

Москва је једном досад објавила број својих жртава. Било је то прошли тједан и тада су говорили о око 500 мртвих војника у властитим редовима.

Украјина  тврди како су досад убили готово 13.000 руских војника.

САД је прошле седмице  објавио процјену и та се бројка тада кретала око 7000 жртава с руске стране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:37