Nova vojna pomoć Ukrajini / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO - ISTOCK, PINEAPPLE STUDIO
08/09/2022 u 12:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova vojna pomoć Ukrajini u vrijednosti 675 milona dolara

Danas konstatujemo očigledan uspjeh naših zajedničkih napora na bojnom polju", rekao je Ostin otvarajući sastanak saveznika Ukrajine

SAD će isporučiti Ukrajini novu vojnu pomoć u vrijednosti od 675 miliona dolara, objavio je danas američki ministar odbrane Lojd Ostin, na otvaranju sastanka saveznika u američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Njemačkoj.

- Danas konstatujemo očigledan uspjeh naših zajedničkih napora na bojnom polju - rekao je Ostin otvarajući sastanak saveznika Ukrajine, namijenjen dogovaranju o vojnoj pomoći Kijevu, prenosi agencija Frans pres.

On je rekao da je predsjednik SAD Džo Bajden juče odobrio najnoviju tranšu američke pomoći. Rekao je da paket uključuje haubice, artiljerijsku municiju, Hamvije, protivtenkovske sisteme i druga oruđa i opremu, prenosi AP.

Saveznici Kijeva sastaju se danas u Njemačkoj da nastave usaglašavanje vojne pomoći Ukrajini koja od prošle nedjelje vodi kontraofanzivu na jugu zemlje da izbaci ruske snage.

Peti sastanak Kontakt grupe o ukrajinskoj odbrani, koji se održava na poziv američkog ministra odbrane Lojda Ostina u američkoj bazi Ramštajn, na zapadu Njemačke, treba da pokaže "jedinstvo i solidarnost" saveznika Ukrajine, rekao je uoči sastanka načelnik generalštaba vojske SAD general Mark Mili.

Predstavnici više od 40 zemalja i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razgovaraće, između ostalog, o izazovima koji sukob stvara oko proizvodnje oružja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:14