/ - БЕОИНФО, НОВОСТИ.РС
11/11/2021 u 10:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови мистериозан нестанак у Београду: После боксера и рвачима се губи сваки траг

У последње вријеме само један од примјера мароканских спортиста који учешће на међународним такмичењима користе да побјегну из домовине

Двојица мароканских рвача требало је да се такмиче на Свјетском првенству за рваче до 23 године које се у Београду одржавало од 1. до 7. новембра, на којем је учествовало више од 600 спортиста из 60 земаља, али им се траг изгубио по слијетању у Београд.

Двојица младих спортиста из Марока искористила су учешће на недавном Свјетском првенству у Србији да илегално напусте ту афричку земљу - на свом Фејсбук профилу објавио је Фоуад Мескоут, предсједник Рвачке федерације Марока, наводећи да је случај пријављен полицији у Србији и амбасади Марока у Београду, јављају Новости.рс.

Мескоут је навео и да "иза бјекства двојице рвача у Србији стоји криминална мрежа специјализована за илегалне имиграције".

Према информацијама "Радија Слободне Европе", спортисти нису затражили азил у Србији и није познато да ли се још увијек налазе на територији наше земље.

Ово је у последње вријеме само један од примјера мароканских спортиста који учешће на међународним такмичењима користе да побјегну из домовине.

Спортисти Марока, а и активисти, су према писањима тамошњих медија често поручивали да спортски систем у тој афричкој земљи није развијен и да не обезбјеђује неопходну подршку младим спортистима да развијају своје вјештине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:00