/ - Принтскрин Јутјуб
17/11/2022 u 17:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi šef NATO-a se bira za manje od godinu dana: Kolinda među favoritima

Ovo su kandidati za nalednika Jensa Stoltenberga

Novi generalni sekretar NATO-a biće izabran u skladu sa procedurom na samitu ovog bloka u Vilnjusu u julu 2023. godine, rekla je danas premijerka Litvanije Ingrida Simonite, nakon izvještaja o tome da je ona mogući kandidat.

„Fajnenšel tajms“ juče je izvijestio, pozivajući se na svoje izvore, da je Simonite potencijani kandidat da zamijeni Jensa Stoltenberga na poziciji generalnog sekretara NATO saveza i da će ambasadori zemalja članica početi konsultacije o mogućim kandidatima u februaru 2023.

-U stvarnosti ne postoji drugi način. To će biti urađeno u skladu sa procedurom, prema utvrđenom kalendaru. Mandat Jensa Stoltenberga ističe, a novi šef će biti objavljen. To nema veze sa glasinama o određenim kandidatima- rekla je Grabar Kitanović.

„Njujork tajms“ je prenio ranije ovog mjeseca da su snažni kandidati za Stoltenbergovog naslednika potpredsjednica Vlade Kanade Hristija Frilend, premijerka Estonije Kaja Kalas, slovačka predsjednica Zuzana Čaputova i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:39