/ - FOTO: PRINTSCREEN
22/06/2023 u 08:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi zvuci u okeanu tokom potrage za podmornicom, kiseonik nestaje do 11 sati

Zalihe kiseonika koje je trebalo da budu dovoljne za 96 sati, ističu danas, oko 10 sati ujutru, po britanskom vremenu (11 sati po našem)

Potraga za nestalom podmornicom Titan ulazi u posljednju fazu, jer po procjenama - putnicima u kapsuli ostalo je još samo nekoliko sati kiseonika. Više brodova pridružilo se spasilačkim naporima.

Zalihe kiseonika koje je trebalo da budu dovoljne za 96 sati, ističu danas, oko 10 sati ujutru, po britanskom vremenu (11 sati po našem).

Misteriozni zvukovi „lupkanja“, otkriveni u utorak, dali su prvu nadu, a zatim ponovo kada su se čuli u srijedu, ali američka obalska straža je potom priznala da spasioci „ne znaju šta su ti zvukovi, iako se na njih fokusiraju“.

Proširena zona pretrage je porasla „eksponencijalno“ i sada pokriva područje dvostruko veće od američke države Кonektikat, otprilike veličine Sjeverne Makedonije.

Ne očekuje se da će pet dodatnih brodova koji idu ka tom području stići u narednih 24 do 48 sati, a neki će doći nakon procjenjenog roka.

Avanturista koji je plovio podmornicom Titan: To je samoubilačka misija

Independent piše da je američka obalska straža odbila ponudu pomoći jedne britanske firme, za koju stručnjaci kažu da je mogla pružiti „najbolju nadu“ za pronalazak nestale podmornice, jer je njena dubokomorska podmornica predaleko.

Na podmornici Titan nalaze izvršni direktor i osnivač OceanGate Expeditions (u čijem je vlasništvu podmornica) Stokton Raš, britanski milijarder istraživač Hamiš Harding, poznati francuski ronilac Pol-Anri Naržole i pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Sulejman.

Bivši komandat ruske flote o nestaloj podmornici: Može se izvući

Davudova sestra, Sabrina, rekla je za Skaj njuz da je porodica nije izgubila nadu da će se njen brat i nećak bezbjedno vratiti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:08